Πώς να αναπτύξεις το δικό σου σχεδιαστικό στυλ!

Το όνειρο όλων των Σχεδιαστών Μόδας είναι να αποκτήσουν το δικό τους σχεδιαστικό στυλ που θα κάνει εντύπωση και θα προωθεί τη δουλειά τους σωστά. Για να μπορέσεις να είσαι δημιουργικός στο σχέδιο μόδας πρέπει πρώτα να κατανοήσεις τις βασικές αρχές σχεδιασμού.

Ο Δημιουργικός Σχεδιαστής Μόδας πρέπει:

  • να γνωρίζει τις μορφές και τη σχέση τους, δηλ. την φιγούρα και τα υλικά/υφάσματα που θα χρησιμοποιηθούν
  • να γνωρίζει την λειτουργικότητα του σχεδίου, δηλ. την περίσταση που θα φορεθεί αν είναι για σπορ, για εργασία ή απλά καθημερινά, χειμωνιάτικα, καλοκαιρινά κλπ.
  • να γνωρίζει τη σημασία, την εμπειρία αυτού που το φοράει, δηλ. αν είναι ένα κομμάτι μόδας, ή ένα παραδοσιακό ρούχο, ή είναι μια στολή κλπ. Πώς θέλουμε να αισθάνεται ο άνθρωπος που φοράει αυτό το ρούχο;

Η δημιουργία ενός μοναδικού στυλ στη Μόδα είναι μια διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία και πρέπει να μελετηθεί καλά.

Το Δημιουργικό Σχέδιο Μόδας δεν έχει τόσο να κάνει με την έφεση που έχει κανείς στην ζωγραφική, όπως πολλοί θεωρούν. Έχει όμως να κάνει περισσότερο με την κατανόηση των βασικών αρχών σχεδίου μόδας, οι οποίες είναι: η μορφή, η λειτουργικότητα & η σημασία, καθώς και το πως συνδυάζονται αυτές οι αρχές.

Τα προγράμματα eTelestia μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τις δεξιότητες για να γίνεις δημιουργικός και να απεικονίσεις σωστά τις ιδέες σου οπτικά.